The first monitoring phase within Inclusion and Economic Empowerment in the Western Balkans (SOE10)

We would like to announce that the first monitoring phase of our project “Inclusion and Economic Empowerment in the Western Balkans” in Kosovo has been successfully completed! 🚀
We have awarded grants to 165 clients across 7 municipalities in Kosovo – Lipjan, Prizren, Prishtina, South Mitrovica, Junik, Mamusha, and Peja. 🌍💙
This milestone marks a significant step towards fostering inclusion and economic empowerment in the region. Together, we’re positively impacting the lives of individuals and communities.

Ju njoftojmĂ« se faza e parĂ« e monitorimit tĂ« projektit tonĂ« “PĂ«rfshirja dhe Fuqizimi Ekonomik nĂ« Ballkanin PerĂ«ndimor” nĂ« KosovĂ« ka pĂ«rfunduar me sukses! 🚀
Ne kemi ndarĂ« grante pĂ«r 165 klientĂ« nĂ« 7 komuna nĂ« KosovĂ« – Lipjan, Prizren, PrishtinĂ«, MitrovicĂ« Jugore, Junik, MamushĂ« dhe PejĂ«. 🌍💙
Ky moment shënon një hap të rëndësishëm drejt nxitjes së përfshirjes dhe fuqizimit ekonomik në rajon. Së bashku, ne po ndikojmë pozitivisht në jetën e individëve dhe komuniteteve.

Read More

10 thënie frymëzuese për bizneset e vogla

Përveç angazhimit të Help për të mbështetur bizneset e vogla që të zhvillohen përmes granteve dhe trajnimeve të ofruara, dëshirojmë të ofrojmë inkurajim për ndërmarrësit dhe themeluesit e startup-eve përmes disa thënieve frymëzuese për bizneset e vogla.

Ne kemi përpiluar këtë përmbledhje prej 10 thëniesh të mençura nga udhëheqës të biznesit dhe sipërmarrësit se si të arrihen arritje të mëdha në nivelin e biznesit të vogël.

“Çdo biznes i madh fillon i vogĂ«l.”
-Richard Branson

“Ju nuk ndĂ«rtoni njĂ« biznes, ju ndĂ«rtoni njerĂ«zit, pastaj njerĂ«zit ndĂ«rtojnĂ« biznesin.”
-Zig Ziglar

“BĂ«ni diçka qĂ« njerĂ«zit duan” do tĂ« thotĂ« tĂ« krijosh njĂ« kompani pĂ«r tĂ« cilĂ«n njerĂ«zit duan tĂ« punojnĂ«. ”
-Sahil Lavingia

“NjĂ« biznes i vogĂ«l Ă«shtĂ« njĂ« mĂ«nyrĂ« e mahnitshme pĂ«r tĂ« shĂ«rbyer dhe pĂ«r tĂ« lĂ«nĂ« gjurmĂ« nĂ« botĂ«n nĂ« tĂ« cilĂ«n jetoni.”
-Nicole Snow

“Gjeni njĂ« kĂ«shillues tĂ« shkĂ«lqyeshĂ«m, dikĂ« qĂ« tashmĂ« ka kaluar sfida tĂ« shumta pĂ«r tĂ« qenĂ« njĂ« ndĂ«rmarrĂ«s i suksesshĂ«m.”
-Jodi Levine

“DĂ«shtimi nuk duhet tĂ« na frikĂ«soj. Po nga dĂ«shtimi vie rritja mĂ« e madhe. ”
-Dee Hock

“Kaloni kohĂ« paraprakisht duke investuar nĂ« sisteme dhe procese pĂ«r tĂ« mundĂ«suar zhvillim tĂ« qĂ«ndrueshĂ«m dhe afatgjatĂ«”.

-Jeff Platt

“Ndihmoni ekipin tuaj tĂ« ndihet mĂ« i lidhur me kompaninĂ« tuaj duke pĂ«rfshirĂ« mjetet e duhura tĂ« teknologjisĂ« dixhitale nĂ« rrjedhĂ«n e tyre tĂ« punĂ«s.”
-Andrea Meyer

“Nuk ka asnjĂ« vijĂ« pĂ«rfundimi. Ka vetĂ«m shĂ«nues arritjesh. ”
-Michael Ventura

“UdhĂ«heqĂ«sit e mirĂ« tĂ« biznesit krijojnĂ« njĂ« vizion, artikulojnĂ« dhe zotĂ«rojnĂ« me pasion atĂ« dhe e shpiejnĂ« deri nĂ« pĂ«rfundim.”
-Jack Welch

Burimi: risepeople.com

Read More

RESEARCH REPORT ON HELP SUPPORTED BUSINESS

This report is the result of a survey conducted with grant beneficiaries from the project “Support to socio-economic stability in the Western Balkans 2019-2020”.
During March-April 2021, Help Kosovo Field officers visited beneficiaries of 2019-2020 grants who were interviewed about the progress of their business established through a grant with an average value of 2000 euros.
The selection of respondents was made based on the monitoring report conducted by monitoring officials where we found that beneficiaries have not yet begun to function normally with business activity.
The main purpose of this research is to generate information about the current situation and the challenges that new businesses have for the normal development of business activities through a survey conducted with beneficiaries.
The survey includes data on economic activities such as:
– Creator of software applications,
– Creator / developer of websites,
– Photographers,
– Tailors,
– Pastry shops,
– Architecture bureau.
The survey does not include the sector of agriculture and beekeeping because the time when they received the equipment does not coincide with the time of realization of the activity based on the season.
The survey was conducted using the method of direct interviews at the workplace where the client conducts business activity.
Read More

40 vjet Help

40 vjet Help: Që nga viti 1981 jemi të përkushtuar ndaj njerëzve në nevojë në mënyrë të qëndrueshme dhe efikase.

4ïžâƒŁ0ïžâƒŁđŸ’›
#helphilfezurselbsthilfe #40years #anniversary

Read More

Të kujtuarit e tërmetit në Shqipëri

NjĂ« vit pas…

Kujtojmë mëngjesin e hershëm të 26 Nëntorit 2019, ku Shqipëria u godit nga një tërmet i shkallës së magnitudit 6,4.
Dëme u shënuan kryesisht në qytetin e Durrësit dhe fshatin e Kodër-Thumanës, të cilat ndodhen afër epiqendrës së tërmetit.
Në total 51 njerëz mbetën të vdekur nga tërmeti dhe mbi 3,000 u lënduan.
Për nga shkalla e magnitudës ky ishte tërmeti më i madh që ka goditur Shqipërinë në më shumë se dyzet vjet.
Me kĂ«tĂ« rast Organizata Help – Hilfe zur Selbsthilfe Misioni nĂ« KosovĂ« u mobilizua pĂ«r tĂ« siguruar ndihmĂ« urgjente pĂ«r tĂ« mbijetuarit e kĂ«saj katastrofe natyrore.

Read More

Help vazhdon mbështetjen e Shtëpive të sigurta në Kosovë

Help Kosovo ka implementuar aktivitet të financuar nga Ambasada e Luksemburgut në Kosovë duke mbështetur Shtëpitë e Sigurta me pajisje për të kontribuar drejtpërdrejt në një nga kategoritë më të prekshme të shoqërisë.

Përfituesit nga ky projekt janë dhjetë shtëpi të sigurta (strehimore për gra dhe fëmijë) në Prishtinë (3), Prizren, Pejë, Gjakovë, Ferizaj, Gjilan, Novoberd dhe Mitrovica.

Read More

Ditari (Logbook) për mbajtjen e shënimeve në fermë për bujqit

Të nderuar fermerë,

Realizimi i kĂ«tij ditari tĂ« punĂ«s Ă«shtĂ« mundĂ«suar nga Organizata Help Kosovo duke shpresuar qĂ« ky libĂ«r/ditar t’u shĂ«rbejĂ« fermerĂ«ve nĂ« mĂ«nyrĂ« tĂ« dobishme. Organizata Help nĂ« KosovĂ« ofron ndihmĂ« sociale dhe ekonomike pĂ«r personat ndjeshĂ«m ndaj varfĂ«risĂ« dhe dukurive negative shoqĂ«rore.
Pikësynim i përgjithshëm i projekteve që zbatohen nga Help është të mbështetet zhvillimi i qëndrueshëm dhe stabiliteti në zonat e caktuara, me përqëndrim në fuqizimin ekonomik të cilat mbështeten nga Ministria e Punëve të Jashtme e Qeverisë Gjermane dhe që zbatohen nga Misioni i Help në Kosovë.

Mbajtja e regjistrave është një temë që pak fermerë kujdesen të diskutojnë ose të praktikojnë. Sidoqoftë, ajo po bëhet një detyrë kritike dhe shumë e rëndësishme në bujqësi. Përderisa bujqësia bëhet më e komercializuar, fermerët duhet të përpiqen të jenë të sigurtë në lidhje me performancën e fermave të tyre në çdo kohë të caktuar.

Kjo është e vështirë të arrihet nëse një fermer nuk mban një regjistër të transaksioneve financiare dhe aktiviteteve të tjera që ndodhin në fermë. Pavarsisht nga metodologjia e mbajtjës së shënimeve, sistemi më i mirë është ai në të cilin të gjitha shpenzimet dhe të ardhurat janë regjistruara në kohën dhe mënyren e saktë.

 

 

Read More

Mbështetje ndaj fëmijëve të komuniteteve Romë, Ashkali dhe Egjiptas

Help në Kosovë përmes Fondacionit Medicor ka mbështetur më se 200 fëmijë të komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptas me laptopë për të vijuar mësimin si dhe për zhvillimin e tyre në shkenca kompjuterike, planifikimi i aktiviteteve u zhvillua në bashkëpunim me VoRAE.
Këta fëmijë kanë nevojë për mbështetje, inkurajim dhe vazhdim të shkollimit. Ju priftë e mbara

Read More

Trajnimet biznesore gjatë vitit 2020

Trajnimi i biznesit: Administrimi i biznesit në Kosovë

Administrimi i biznesit është kryer në internet (online) për klientët e zgjedhur të komunave në vijim: Prishtina 39 klientë të zgjedhur, Podujeva 37, Drenas 35, Skënderaj 22 dhe Gjakova 37 klientë të zgjedhur në total 170 klientë të zgjedhur. Programi i trajnimit është realizuar gjatë periudhës: 03.08.2020-28.08.2020.

Programi i trajnimit zgjati 2 (dy) ditë dhe përbëhej nga temat kryesore vijuese: Koncepti i Ndërmarrjes dhe praktikat më të mira, Modeli i Biznesit Canvas, Planifikimi Strategjik dhe Marketingu, Planifikimi Financiar dhe Sistemi i Taksave në Kosovë dhe Regjistri i Biznesit në Kosovë. Programi i trajnimit ka qenë shumë interaktiv, ndërsa trajnerët fillimisht kanë prezantuar konceptet dhe më pas kanë angazhuar pjesëmarrësit në aktivitete të lidhura ngushtë me konceptin e trajnimit. Prandaj, pjesëmarrësit fillimisht kanë filluar të kryejnë analiza të ndryshme të biznesit të tyre në varësi të nivelit të zhvillimit të biznesit të tyre. Pjesëmarrësve në trajnim u janë siguruar materiale të ndryshme trajnimi që janë dinamike dhe mund të zbatohen lehtësisht nga pjesëmarrësit në çdo kohë.

Read More