“Fuqia e Granteve të Vogla” ngjarje organizuar nga Help Kosovo

Me datën 11 prill 2018 Help Kosovo ka organizuar ngjarjen “Fuqia e Granteve të Vogla”, ku më shumë se 120 persona morën pjesë duke përfshire ambasadat e huaja në Kosovë, Institucionet e Kosovës si ato qendrore ashtu edhe lokale, si dhe përfaqësuesit e komunave partnere, OJQ, klientët që u mbështetën me grante dhe përfaqesues te mediave.

Koordinatorja e programit të Help Kosovo, Shqipe Breznica hapi aktivitetin me një prezantim të aktiviteteve të Help përmes rezultateve dhe të dhënave, gjithashtu falënderoi mbështetësit e Organizatës Help Kosovo gjatë këtyre viteve.

Në këtë ngjarje ishin të pranishëm zëvendësdrejtori menaxhues Timo Stegelmann dhe menaxherja e programit Masa Bubanj, të cilët mbështetën përfaqësuesit e Help Kosovo në organizim.

Help Kosovo falenderon gjithashtu edhe Zëvendës Shefin e Misionit të Ambasadës Gjermane në Prishtinë, ztr. Jan Axel-Voss për praninë e tij dhe për fjalimin e tij në para te pranishmëve.

Gjithashtu, falënderim i veçantë i takon Zëvendësministrit të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale të Kosovës ztr. Çerkin Dukolli dhe klientës sonë të sukseshme Arta Shehu-Zaimi për fjalimin e saj të mrekullueshëm.

Gjatë kësaj ngjarje klientët e Help Kosovo kanë pasur mundësi të ekspozojnë produktet e tyre për mysafirët të cilët ishin mjaftë të interesuar dhe të kënaqur me produktet e tyre.

Help Kosovo gjithashtu shfaqi video-dokumentarin e quajtur “Fuqia e Granteve të Vogla” ku u prezantua puna e organizates Help Kosovo që nga viti 2015 dhe u ofrua më shumë informacion rreth projektit

Help Kosovo dëshiron të falënderojë të gjithë mysafirët që na nderuan me praninë e tyre, shpresojmë t’ju shohim përsëri në projektet e ardhshme që Help do ti realizojë me po të njëjtin përkushtim.

Read More

Help Kosovo & Cacttus training for Educational Correctional Center in Lipjan

Help Kosovo in cooperation with Cacttus Education are organizing a Vocational Training in Information Technology field.

The Training subject is (HTML, CSS and Java Script) for the Staff of the Educational Correctional Center in Lipjan.

After this training the staff will be able to share the experience with the youngsters that are in this Center and develop them in order to find jobs in the field of information technology.

The training will be provided by Cacttus Education free of charge. Help Kosovo will provide transport for the trainer.

Training Period is three weeks from 20th March 2018 to 6th April 2018.

Recently Help Kosovo supported Educational Correctional Center in Lipjan with technology equipment.

Read More

Correctional Educational Center in Lipjan supported by Help Kosovo

Kosovo National Television RTK visited the Correctonal Educational Center in Lipjan which was recently supported by Help Kosovo with technology equipment in order to have different training in the field of information technology. This Center offers unique services for the youngsters who are under 18 years old and this gives them an opportunity to develop themselves and attend training so they can be employed in the future and move out of the problems.
Help Kosovo will continue to support this Center in different training in partnership with Kosovo Companies that offer training.
Check the link below to learn more about this Center:

Read More