“Fuqia e Granteve të Vogla” ngjarje organizuar nga Help Kosovo

Me datën 11 prill 2018 Help Kosovo ka organizuar ngjarjen “Fuqia e Granteve të Vogla”, ku më shumë se 120 persona morën pjesë duke përfshire ambasadat e huaja në Kosovë, Institucionet e Kosovës si ato qendrore ashtu edhe lokale, si dhe përfaqësuesit e komunave partnere, OJQ, klientët që u mbështetën me grante dhe përfaqesues te mediave.

Koordinatorja e programit të Help Kosovo, Shqipe Breznica hapi aktivitetin me një prezantim të aktiviteteve të Help përmes rezultateve dhe të dhënave, gjithashtu falënderoi mbështetësit e Organizatës Help Kosovo gjatë këtyre viteve.

Në këtë ngjarje ishin të pranishëm zëvendësdrejtori menaxhues Timo Stegelmann dhe menaxherja e programit Masa Bubanj, të cilët mbështetën përfaqësuesit e Help Kosovo në organizim.

Help Kosovo falenderon gjithashtu edhe Zëvendës Shefin e Misionit të Ambasadës Gjermane në Prishtinë, ztr. Jan Axel-Voss për praninë e tij dhe për fjalimin e tij në para te pranishmëve.

Gjithashtu, falënderim i veçantë i takon Zëvendësministrit të Ministrisë së Punës dhe Mirëqenies Sociale të Kosovës ztr. Çerkin Dukolli dhe klientës sonë të sukseshme Arta Shehu-Zaimi për fjalimin e saj të mrekullueshëm.

Gjatë kësaj ngjarje klientët e Help Kosovo kanë pasur mundësi të ekspozojnë produktet e tyre për mysafirët të cilët ishin mjaftë të interesuar dhe të kënaqur me produktet e tyre.

Help Kosovo gjithashtu shfaqi video-dokumentarin e quajtur “Fuqia e Granteve të Vogla” ku u prezantua puna e organizates Help Kosovo që nga viti 2015 dhe u ofrua më shumë informacion rreth projektit

Help Kosovo dëshiron të falënderojë të gjithë mysafirët që na nderuan me praninë e tyre, shpresojmë t’ju shohim përsëri në projektet e ardhshme që Help do ti realizojë me po të njëjtin përkushtim.

Read More

Help Kosovo second selection visits

After completing the first selection evaluation Help Kosovo field officers started the second selection in the home or business address of the possible clients for 7 Municipalities (Suhareka, Istog, Deçan, Shterpce, Lipjan, Mitrovica and Mitrovica North).
Help Kosovo received more than 5000 applications since May 2015, paying special attention to each application helped us reach the best clients from many applications that we’ve received.
After completing the second selection we will compare the business ideas and select the best clients possible to be supported this year.
Help Kosovo wishes success in your activities for all of you.

Read More

Copperation Agreement between Help and MLSW

On June 8th, cooperation agreement was signed between the Ministry of Labor and Social Welfare, respectively Minister Arban Abrashi and Shqipe Breznica, Program Coordinator from Help within the project “Supporting Socio-Economic Stability in the Western Balkan Region 2017-2018 “. This is a continuation of the cooperation that started in 2015 focusing on strengthening the micro-businesses sector in Kosovo through the grant scheme and the provision of trainings. The overall objective of the program is to increase the capacity of economically and socially vulnerable groups to participate more fully in society, whereas specific objective is decreasing levels of poverty among economically vulnerable groups. Project components are 240 grants for micro businesses; Business trainings and vocational training and support of community-wide entrepreneurial initiatives across the country that will impact on the creation of new jobs and contribute to socio-economic stability. Partner municipalities during the implementation of the project in 2017 and 2018 are: Suhareka, Lipjan, Deçan, Shtërpcë, Istog, Gjakova, Gracanica, Mitrovica and Mitrovica North.

Read More